Intertoys - Omnichannel orderaansturing

Intertoys - Omnichannel orderaansturing

Intertoys  is met zo’n 200 winkels de grootste speelgoedwinkel van Nederland. De organisatie is onderdeel van de Mirage Retail Groep (waaronder ook Blokker, Big Bazar en MINISO vallen). Deze bevondt zich in een traditioneel uitdagende situatie doordat het overgrote deel van de verkopen plaatsvinden in het 4e kwartaal van het jaar. Hierdoor ontstaan jaarlijks organisatie- en supplychain-pieken van 10 á 12 keer het normale volume, die vervolgens verwerkt moeten worden. De sterke verplaatsing van aankopen (van offline naar online) in de afgelopen jaren heeft hier natuurlijk ook een versterkende invloed op gehad.

Intertoys zag zich in 2007 geconfronteerd met de uitdaging om haar DC in Waddinxveen (ruim 50.000 m2) dat ruim 300 winkels beleverde in Nederland, België en Duitsland ook geschikt te maken om e-commerce/consumentenleveringen te gaan uitvoeren. In plaats van kostbare aanpassingen te doen in haar ERP- en WMS-systemen, koos Intertoys ervoor om te gaan werken met oplossingen van Omnistock, waarbij het ordermanagement voor e-commerce orders én de aansturing van de orderpick- en inpak-operatie werden aangestuurd door het ordermanagementsysteem van OmniStock in combinatie met de OmniStock warehouse module PickApp.

In 2015 heeft Omnistock aan de e-commerce zijde de overgang begeleidt van de migratie van IFS naar SAP, hetgeen resulteerde in een feilloze livegang.

Vanwege de groeiende volumes heeft Intertoys ook een mechanische sorter toegevoegd (geleverd door Distrisort) waardoor met gemak 10.000 pakketten per dag verzonden kunnen worden en bovendien nog flink opgeschaald kan worden.

De ‘long tail’ heeft ook in de Speelgoed-branche haar intrede gedaan, waardoor Intertoys inmiddels ook ruim 25 dropship- en crossdock leveranciers heeft aangesloten. Aansluiting en begeleiding hiervan vindt plaats door Omnistock, waarbij via het Smart Logistics Engine platform alle voorraden van DC en leveranciers worden samengevoegd, zodat de webshop via één simpele interface wordt voorzien van actuele voorraaddata.

Orders worden vervolgens verwerkt via het Omnistock ordermanagementsysteem, waarbij orderregels worden verdeeld over DC's, winkels en long tail leveranciers. Artikelen die crossdock worden aangeleverd aan het Intertoys DC worden daarbij via de PickApp module ontvangen en verwerkt.

Tevens heeft Intertoys Click & Collect geïntroduceerd om op basis van winkelvoorraden uit te leveren en daarmee fors te besparen op supply chain kosten en winkels meer onderscheidend te maken (o.a. door veel snellere levertijden). In november 2020 is Intertoys een pilot gestart met ship-from-store vanuit enkele franchise winkels. Naar aanleiding van de Corona lockdown van 15 december 2020, waarbij alle winkels gesloten moesten worden, is Intertoys binnen 48 uur opgeschaald naar Ship-from-store vanuit alle winkels, zowel die van franchisers als de ruim 100 eigen winkels.

 

Home Cases Intertoys - Omnichannel orderaansturing